CSA

Community Supported Agriculture ofwel landbouw gedragen door een gemeenschap. 

Wanneer je je inschrijft voor een oogstaandeel dan betaal je de boer op voorhand om een jaar lang te kunnen oogsten. Je betaalt daarmee een deel van de werkingskosten. In ruil kan je het ganse jaar groenten en fruit oogsten, en dus delen in de winst. Sommige teelten zullen al wat beter slagen dan andere, dus je neemt ook deel aan het risico. De boer voorziet wel een heel ruim gamma aan groenten (en ook fruit) waar je wekelijks voldoende aan hebt om jezelf of je gezin van eerlijk voedsel te voorzien. 

We verbinden ons ertoe om op een ecologische manier te telen. Daarmee kies je voor zowel je eigen gezondheid als die van de bodem en de omgeving. Het geeft veel meer voldoening om iets van het veld te oogsten dan iets uit een rek in de supermarkt te halen. Bovendien worden er heel wat voedselkilometers en energie uitgespaard omdat je de groenten en het fruit rechtstreeks van het veld komt plukken. Dit creëert verbondenheid met je voeding en met landbouw. 

Uiteindelijk kom je ook met andere mensen in contact, je kan iets bijleren, er zijn meewerkdagen en regelmatig zullen er ook boerderijfeesten doorgaan.