CSA zelfoogst

Tijdens de wintermaanden maken wij een planning voor het komende jaar. Wij bepalen op voorhand hoeveel mensen we een heel jaar van een rijk aanbod van groenten kunnen voorzien en wat er per week beschikbaar zal zijn. Mensen die kiezen om zelf te oogsten houden ervan om in contact te zijn met de Plek, met de seizoenen en wat ze te bieden hebben. Het vraagt tijd om te komen oogsten maar voor wie het als een moment van ontspanning ziet, loont het zeker de moeite .  Vanaf de start van het seizoen kan je dan op elke dag van de week van zonsopgang tot zonsondergang komen oogsten. Je oogst daarbij voor vers gebruik. Sommige mensen komen één dag van de week voor een hele week oogsten, anderen komen meermaals per week kleinere hoeveelheden oogsten. Op het veld staan grote gele bordjes die aangeven waar er wat mag geoogst worden en hoe te oogsten. Staat er nog geen bordje dan mag er niet geoogst worden. Het veld is verdeeld in permanente bedden met daar tussen paden. Er mag enkel en alleen op paden gelopen worden. Wij controleren niemand maar rekenen er wel op dat iedereen correct en eerlijk oogst. Tijdens de zomermaanden kan het zijn dat sommige teelten een overvloed op leveren, we laten dit weten zodat er dan meer kan geoogst worden voor inmaak of invries. 

Inschrijven kan via deplek@telenet.be , je inschrijving is pas definitief als je jouw bijdrage hebt overgeschreven op de rekening van de Plek. Voor zelfoogst kan er in schijven betaald worden vanaf januari tot juni. 


Je engageert je voor een jaar met het hele gezin. Je kan daarvoor een heel jaar komen oogsten van 1 juni 2018 tot 31 mei 2019. 

Het veld is altijd open (van zonsopgang tot zonsondergang). We geven aan wat je kan oogsten, je oogst voor vers gebruik tenzij we aangeven dat er meer kan geoogst worden.

Je kan je betaling spreiden, wel hebben we alle betalingen graag vooraleer het oogstseizoen begint.

250 euro per volwassene voor een jaar

leeftijd van het kind x 12 euro voor een jaar