Hoe werkt het

De Plek is een zelfoogsttuin, dat wil zeggen dat we niet met groentepakketten werken maar dat de leden zelf oogsten. Oogsten kan 7 op 7, van zonsopgang tot zonsondergang. 
Je krijgt regelmatig een e-mail met wat er te oogsten is, af en toe zullen daar ook recepten bij zitten. Op het veld duiden we met plakkaatjes aan waarvan mag geoogst worden. 

We werken op basis van vertrouwen en rekenen er op dat ieder alleen oogst voor zijn gezin. Als er een bepaalde groente in overvloed is dan geven we dat aan en kan er volop geoogst worden om in te maken.

In de eerste plaats willen we onze leden voorzien van een ruim aanbod groenten. Aardbeien en rabarber hebben we al en we willen later uitbreiden met het aanplanten van kleinfruit en ook het telen van zwammen zullen we met de tijd uitproberen.
 
Voor kinderen is het hier een fijne plek om te vertoeven. Ons minivarken, de kippen en het paard zijn heel geliefd. 

In de tunnelserre(s) telen we tomaat, paprika, komkommer, aubergine, meloen. In de winter verlengen we daar ook enkele teelten. In de zomer is het aanbod groter maar we voorzien ook verschillende groenten in de winter.

We organiseren af en toe werkdagen waar de leden vrijblijvend aan kunnen deelnemen. Aardappelen oogsten doen we op zo'n moment. Het is onmogelijk om alle leden het ganse jaar door van aardappelen te voorzien daarvoor zouden we meer grond nodig hebben. We geven voorrang aan een grote variatie groenten.